Fjärilsprogram och Axel Munthes Resebrev

Välkommen till en inspirerande helg där vi upptäcker den förtrollande världen av fjärilar och i slutet tar del av Axel Munthes fascinerande resebrev från Napoli! Till vår guide har vi Dan Kumlin, fjärilskrögare och boende delar av året på Capri i Italien.

Datum: 9-10 augusti
Plats: Utomhus, delvis under tält, på Hildasholm, Leksand

Program

Fredag 9 augusti:

Föredrag för både vuxna och barn: Lär känna vår fjärilskrögare Dan Kumlin som har specialiserat sig på att skapa fjärilsrestauranger för hungriga larver och fjärilar.

  • Presentation av foton, böcker och hur du själv kan anlägga en fjärilsträdgård
  • Rundvandring i trädgårdarna

Läsning ur Axel Munthes Resebrev: Följ med på en resa till Napoli genom Munthes träffsäkra och underhållande berättelser om fjärilsjägare.

Lördag 10 augusti:

Fjärilssafari för barn och vuxna: Upptäck fjärilarnas magiska värld på nära håll.
Litteraturtips och pyssel: Litteraturtips för barn

  • Pyssel och måla fjärilar

Pris:

  • 120 kr/vuxen och 60 kr/barn
  • För båda dagarna: 200 kr/vuxen och 100 kr/barn.

Pris inkluderar trädgårdsentré

Om kursledaren

Dan Kumlin är en passionerad fjärilskrögare som har specialiserat sig på att skapa fjärilsrestauranger för hungriga larver och fjärilar. Med ett stort engagemang för natur och trädgård har Dan arbetat med fjärilsprojekt i flera prestigefyllda miljöer, inklusive Kungsträdgården och Rosendal i Stockholm, San Michele på Capri, samt trädgårdar och hotell på Capri. Hans omfattande erfarenhet inkluderar även fjärilsprogram på Hildasholm, Klockargården i Tällberg och vid Linnés bröllopsstuga.

Under åren har Dan erbjudit både barn och vuxna unika upplevelser genom föredrag, fjärilssafaris och utställningar med sina egna foton och böcker. Han delar med sig av tips och råd om hur vi kan hjälpa fjärilar att överleva i dagens utmanande miljö och engagerar barn i pysselaktiviteter kopplade till fjärilar och trädgård. Dan Kumlin brinner för att sprida kunskap och kärlek till fjärilar och deras livsmiljöer.