Skulpturutställning

Årets skulpturutställning på Hildasholm

2022 har vi fyra spännande skulptörer här på Hildasholm i Leksand som visar sina unika verk i våra trädgårdar.
Utställningen pågår 11 juni till 4 september. Varmt välkommen!

Lena Lervik

Lena Lervik,en svensk skulptör född i Kristianstad. Hon är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och har varit yrkesverksam som skulptör i ca 50 år.Hon skildrar moderligheten och moderskapet i material som terracotta och brons. I konstnärskapet arbetar hon med den kristna ikonografin, med Mariabilder och urnordiska berättelser om fruktbarhetsgudinnor.

På Hildasholm finner hon nu en plats där moderskapet kopplas samman med Hilda Pennington Mellor, som tillsammans med sina pojkar tillbringade en mängd somrar i trädgårdarna. Trädgårdar där vi nu i sommar får uppleva Lenas gestaltande av mödrar och barn.

Se hemsida; www lenalervik.se

Thomas Qvarsebo

Thomas Qvarsebo, en svensk skulptör född i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan  i Stockholm. Thomas har skapat mycket offentlig konst på flera platser i Sverige. Han fascineras av antika skulpturer och av människan som motiv. Hans material är bl a brons, järn, plexiglas och rostfritt stål.

På Hildasholm kommer Thomas skulpturer framförallt att finnas i trädgårdarna, men även inne i huset, där den sittande hunden i järn möter dig i hallen

www.thomasqvarsebo com

Fredrik Zachrisson 

Leksand lockar Fredrik Zachrisson med sin natur och miljö. När du ser hans skulpturer kan du använda din fantasi och drömma dig bort i deras färger.

Stenarna som skulpturerna skapats av kommer från Siljansringen, där de hittats runt om i skogarna. Stenen, impact Brescia, är påverkad av meteoritnedslaget för ca 370 miljoner år sedan.

För andra året i rad kan vi njuta av Fredriks konst i den norra delen av trädgården.

Ulla Corin Lindroth

Ulla Corin Lindroth bor sedan många år i Leksand. Hon ägnar sig åt bild och keramik, såväl bruksföremål som skulptur och teckning. Växtlighet och natur är återkommande teman i hennes arbete. Är uppvuxen i Göteborg.

På Hildasholm kommer Ulla att skapa en unik miljö vid trädgårdens lusthus. En populär och lite undangömd plats som Ulla nu gör till sin egen.

Varmt välkommen!