Skulpturutställning

Årets skulpturutställning på Hildasholm

2023 har vi fem spännande skulptörer här på Hildasholm i Leksand som visar sina unika verk i våra trädgårdar.
Utställningen pågår 10 juni till 3 september. Varmt välkommen!

Lotte Pile

Lotte Pile
Skulptör och målare från Sjuntorp i Västergötland. De senaste åren har hon arbetat i trä, betong och järn, parallellt med installationer.

Inga Hjohlman

Inga Hjohlman, skulptör från Leksand ställer nu återigen ut sina fantastiska träskulpturer på Hildasholm. Hon fascineras av trä, rörelse och tidens gång.

http://www.ingahjohlman.com

Stefan Hedström

Stefan Hedström är bosatt i Stockholm. Han skulpterar i trä, brons och betong.

”I mitt skapande av individerna speglas en sorts framtidsvision som även har perspektiv bakåt i tiden.
Jag vill få fram det sköra men samtidigt kraften i verken, med en stark känsla av kommunikation och en inre identitet som skapas av betraktaren.”

http://stefanhedstrom.se

Laila Orning

Laila Orning

Det blir tydligare för varje år, för varje projekt och för varje utställning att mitt bildspråk har etablerat sig och mognat. Enkelhet v/s teknik men framförallt modet i att låta alster vara när de ”känns klara”

 Min konst har börjat ta form i ett eget språk och har hitills resulterat i ett 30 tal utställningar och medverkan i skulpturparker och samutställningar. Måleri, keramik och glas är mina tre grundmaterial men arbetar gärna även i trä, papper och det som passar min tanke och idé.

Konsten är viktig för mig och att kunna uttrycka mig genom bild och form är lika underbart som  att uppleva andras både personliga och världsliga uttryck.

www.artbased.se

Eva Holmberg

Eva Holmberg gör denna sommar lusthuset till sitt.
Jag skapar unika föremål i stengods. Det är oftast större pjäser i grov skulpturlera, med inspiration från växtriket. T.ex. urnor, fågelbad och fontäner. Även brukskeramik ingår i min produktion. Tanken är att ta vara på de gamla traditionerna och föra dem vidare på mitt eget sätt.
Besök gärna Evas hemsida https://www.ebenne.se

Varmt välkommen!