Fyra onsdagar efter midsommar, 29 juni, 6, 13 och 27 juli, med intressanta föredrag och samtal.

Afternoon Tea på Hildasholm

Sommarens program - Afternoon Tea

Fyra onsdagar efter midsommar, 29 juni, 6, 13 och 27 juli, får vi besök av spännande föredragshållare här på Hildasholm.
Njut av välsmakande och hembakt afternoon tea, och delta i programmet därefter.
Afternoon Tea kl 14.00 och föredraget 15.00.

Samverkan med SENSUS

29 juni

Medicinalträdgården
trädgårdsmästare Ingemar Blomqvist

Ingemar Blomqvist, trädgårdsmästare på Hildasholm, möter upp vid Medicinalträdgården, en plats som anlades 2004. Det här är apotekarsonen Axel Munthes trädgård, anlagd med tanke på hans yrkesverksamhet som läkare.

afternoon tea hildasholm

6 juli

Hildasholm 25 år
fd intendent
Christine Edström

Christin Edström, tidigare intendent på Hildasholm och författare till boken ”Doktorinnan Munthe”. Hon skriver nu på en ny skrift om Hildasholm som besöksmål 25 år. Därifrån ger hon nu intressanta och spännande inblickar i Hildasholms nyare historia.

13 juli

Prosten
Fredrik Lautmann

Prosten Fredrik Lautmann har varit verksam i Leksands, Djura och Siljansnäs pastorat under tolv år. I en nyutgiven bok berättar han om åren på Kyrkudden, år präglade av stora förändringar.

27 juli

Författaren Anders Johansson

Anders Johansson har skrivit boken Mysteriet Malcolm Munthe, Churchills agent i Norden. Lyssna till de spännande berättelserna om Munthes delaktighet som brittisk försvarsattaché. Anders drar också paralleller mellan vinterkriget 1939 och kriget i Ukraina 2022.

Varmt välkommen!