Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Detta evenemang har redan ägt rum.

Torsdag 22 juli – konsert med Sofia Sandén

juli 22 @ 19:00

Sångerskan och folkmusikern Sofia Sandén gör i sommar några få utvalda sommarkonserter, bland annat här på Hildasholm där hon har med sig kritikerrosade folkmusiker som Anders Nygårds fiol, mandolin, Ian Carr gitarr och Staffan Lindfors bas.

”Sångerska som med lekfullhet och glödande scennärvaro får oss att lyssna och beröras. Likt ett skogsrå med stadiga kängor ger hon röst och styrka åt den folkliga musikgenren och väjer inte för otrampade stigar.”

Drömmen och livet – musikaliska betraktelser över växt och vatten, ros och sorger, hjärtslag och skuggor.
I det här programmet inbjuds lyssnaren på nya sånger med dikter av svenska författare som Karlfeldt och Rune Lindström bland annat.

För mer info www.sofiasanden.com

ANDERS NYGÅRDS (fiol, viola, mandolin)
Riksspelman med stadig grund i traditionen, nyfiken och mångsidig musiker/ kompositör som arbetat med artister som Lars Winnerbäck och Magnus Uggla. Teater- och filmmusik bl a Masjävlar, Hallå Hallå av Maria Blom samt senast Falubränderna på Dalateatern.

IAN CARR Kommer från Penrith i nordvästra England, i Storbritannien räknas han till en av de bästa och mest originella gitarristerna i sin genre. Han kom till Sverige första gången 1993 som gitarrist i Kathryn Tickell Band. Ian flyttade till Sverige 2001 för kärleken, han bildade familj och har gjort många turnéer och skivor, tillsammans med Sofia Sandén och Anders Nygårds, Sofia Karlsson, Niklas Roswall, Maria Jonsson och Micke Marin. Samtidigt har hans musikskapande utomlands fortsatt med bland annat Eddi Reader “Songs of Robert Burns” och Kris Drever ”Blackwater”, ”If wishes were horses”. Han turnerade också i 10 år och gjorde 9 skivor med Kate Rusby, Englands mest kända folksångerska.
https://www.iancarrguitar.com/pa-svenska/

STAFFAN LINDFORS Är en mångsidig basist och låtskrivare uppvuxen i Kårböle, Hälsingland men numera bosatt i Falun med hela Sverige som sitt arbetsfält. Han är en efterfrågad musiker och spelar till vardags med showbandet Östen me resten, irländska folkmusikbandet Quilty, Ian Carr and the various artists men även med sångerskor som Sofia Karlsson och Heidi Talbot.