• Sommaröppet dagligen 10:30-17:00.

  • Klockaregatan 5, 793 31 Leksand

Boka här!
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Konsert med Malvakvartetten

juli 25 @ 19:00 20:00

Malvakvartetten uppträder i salongen i det stora huset.

De är en stråkkvartett som drivs av stor kreativitet och inte räds att sticka ut. Ambitionen är att spela musik som de brinner för och inspirera ny såväl som erfaren publik. De gillar att tänja på gränserna när de väljer repertoar, experimenterar med klanger och möter publiken. De vill ge kvalitativa och kommunikativa musikupplevelser för alla människor.

Malvakvartetten har en förkärlek till musik med brett spektra av klanger, både kärva toner och skira melodier. De uppskattar den omfattande repertoar som skrivits och skrivs för stråkkvartett då den ger möjlighet till ett omsorgsfullt urval. De sätter stort värde i att presentera musik av unga kompositörer, musik från olika delar av världen och kultursfärer som vanligtvis inte får fokus i konstmusiken.

2021 släpptes debutalbumet, Wooden Bodies (”årets bästa klassiska”, enligt DN). Under våren 2022 mottog gruppen en Dalecarlia Music Award och nominerades till en Grammis i kategorin klassisk musik.

Malvakvartetten består av: Linnea Hällqvist – violin, Knapp Brita Pettersson – violin, Maria Jonsson – viola och Maja Molander – cello

Till toppen