Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Konsert med Malvakvartetten 25 juli

juli 25, 2022 @ 19:00 20:00

Malvakvartetten uppträder i salongen i det stora huset.

De är en stråkkvartett som drivs av stor kreativitet och inte räds att sticka ut. Ambitionen är att spela musik som de brinner för och inspirera ny såväl som erfaren publik. De gillar att tänja på gränserna när de väljer repertoar, experimenterar med klanger och möter publiken. De vill ge kvalitativa och kommunikativa musikupplevelser för alla människor.

Malvakvartetten har en förkärlek till musik med brett spektra av klanger, både kärva toner och skira melodier. De uppskattar den omfattande repertoar som skrivits och skrivs för stråkkvartett då den ger möjlighet till ett omsorgsfullt urval. De sätter stort värde i att presentera musik av unga kompositörer, musik från olika delar av världen och kultursfärer som vanligtvis inte får fokus i konstmusiken.

Malvakvartetten består av: Linnea Viklund – violin, Knapp Brita Pettersson – violin, Maria Jonsson – viola och Maja Molander – cello

2021 släpptes debutalbumet, Wooden Bodies (”årets bästa klassiska”, enligt DN). Under våren 2022 mottog gruppen en Dalecarlia Music Award och nominerades till en Grammis i kategorin klassisk musik.

Till toppen